Hjullaster med lys på veg

Slukk lyset!

Arbeidslyset skal være av når du kjører på veien.

Publisert

For en stund siden kom vi bak denne hjullasteren. For å være sikker på at han ble sett av både bakenforkjørende og møtende trafikk, hadde sjåføren på arbeidslysa både foran og bak, sjøl om de vanlige baklysa virket som de skulle.

Om sjåføren kjørte i en opplyst verden, ble annen trafikk blendet, spesielt motgående. Arbeidslysa foran, som var montert på toppen av hytta, blendet nemlig møtende bilister. Møtende trafikk brukte derfor lyshornet flittig mot hjullasteren for å utrykke sin irritasjon.

Denne gangen var det tilfeldigvis en hjullaster som syndet. Problemet er desverre svært utbredt, og først og fremst innen landbruket.

Stadig opplever vi å møte, eller ta igjen, traktorførere som ikke er klar over at det både er ulovlig og trafikkfarlig å kjøre med for mye lys. Noen velger å kjøre med bakre arbeidslysa på traktoren tent, fordi lysa på tilhengeren ikke virker. I et slik tilfelle blir føreren dobbel lovbryter.

Vi liker ikke å være moralister, men vi oppfordrer alle som ferdes på vegen om å bruke lysvett, enten du kjører traktor eller noe annet.

Og i tilfelle du lurer: Nei, det var ikke sjåføren som tok bildene.

Powered by Labrador CMS