Ferdigmalt panel
Ferdigmalt panel

Husk å male over spikerhodene!

Ferdigmalt panel betyr ikke det samme som at du kan glemme alt som har med malingsarbeid å gjøre. Husk at også spikrene må isoleres med maling!

Publisert

Ferdigmalt panel er vel og bra når du skal bygge nytt, og mange er takknemlige for å slippe å henge på veggen og male etter oppsetting.

Beskytt mot fukt

Men å kalle det fullstendig ferdigmalt er likevel en sannhet med modifikasjoner, ifølge malermester Ole Andreas Klaveness. Mange glemmer at også spikerhullene trenger beskyttelse mot fukt.

Maling isolerer

De fleste snekkere bruker i dag en spikerpistol under oppsetting av panel. Når panelet males etterpå, blir disse spikrene automatisk isolert av malingen. Er panelet ferdigmalt ved oppsetting, blir saken derimot en annen.

Åpen som ei låvedør

- Når spikerpistolen skyter spikeren inn i treverket, åpner treverket seg rundt hullet. Dersom det da samler seg vann ved dette punktet, kan det trekke ut i treverket og skape fuktskader, forteller malermesteren

Tett hullene med kitt

Det ferdigmalte panelet står kanskje i mange år før du maler det på nytt, og i mellomtida kan det utvikle seg store fuktskader i områdene rundt spikerslagene.Ved å gå over det ferdigmalte panelet etter oppsetting, og kitte og male over spikrene, er du sterkere rustet mot skader i veggen. Jobben er både relativ rask og enkel, og kan spare deg for mye bryderi i framtida.

(Kilde Informasjonskontoret for farge og interiør)

Powered by Labrador CMS