vet howard rotehoe hf
vet howard rotehoe hf

Howard Rotehoe

Hver månded vil vi presentere en av veteranene våre her på gardsdrift.no. Først ute er en tohjuling med rotorharv, fra det som den gangen ble ansett som verdens ledende produsent.

Publisert

Denne vesle krabaten er av ukjent årgang, ukjent modell og har ukjent bakgrunn. Nils Ydstines, medlem av Gammeltraktorens venners avdeling i Stjørdal, kjøpte den av en brum-forretning, som han sier. Altså ble det spesielle klenodiet berget fra et hoggeri.

Traktoren ble presentert i BG nr 7 2006, som du kan laste ned her.

Graver vi i historia bak denne maskina, kommer vi ut på andre sida av kloden. Etter første verdenskrig startet Arthur Clifford Howard å utvikle forskjellige rotorharver.

I 1924 utviklet han sin første "gå bak"-maskin, en sekshesters Howard Junior Rotary Hoe. Seks år senere opprettet Arthur Howard selskapet Howard Cultivators Ltd. i England, for å stå for eksport til land utenfor Australia. I 1938 ble det bestemt at selskapet også skulle ta seg av produksjonen for England og øvrige eksportmarkeder. Selskapet ble kalt Rotary Hoes Ltd., med tilhold i East Horndon, Essex. Det er her vår veteran kommer fra.

" Flere bilder finner du i fotoarkivet til høgre. Les mer om Howard rotorharver her:

- Everything I know about Howard and his Rotavator's, nyhetsbrev fra Donald A. Jones, som har skrevet boka The Rototiller in America og har egen nettside om rotorharver

"
Powered by Labrador CMS