Forside BG7
Forside BG7

BG 7 ikke så langt unna deg!

Bedre Gardsdrift nummer sju er på veg. Denne gangen har vi sett nærmere på bygging av småkraftverk. Lønner det seg å bygge sjøl eller å få det nøkkelferdig?  

Publisert

Sjølbygg kan være risikosport, men du har til gjengjeld hand om inntektene. Bygger andre for deg, må du dele potten. Trøsta er at bygget blir ditt om 40 år!

Tidlig overdragelse

Gardsanalysen denne gangen har tatt turen langt nord i landet. Garden Kariel i Vestre Jakobselv ved Vadsø satser friskt på mjølkeproduksjon. Far sjøl, Jon Petter Harila, er en moderne mann og planlegger gradvis overdragelse til datter Hanne (23). Odelsjenta er nylig hjemvendt fra Bachelor-studier ved Høgskolen i Steinkjer og drømmer allerede om mjølkerobot.

Mye maskinnytt

Bladet er proppfullt med maskinnyheter; MF oppgraderer 5400-serien og kan skilte med tre modeller med 135 hk. Tolle Slotnæs på Helgøya har gått til innkjøp av en ny toraders potetopptaker fra Wühlmaus, WM 6500. Comprima-pressa fra Krone byr på reimdrift og variabel ballediameter i fastkammeret. Claas´ nye "Tucano" håper å bite fra seg blant treskerne i mellomklassen. Hardi lanserer trailersprøyta Navigator.

Mer messestoff

Som vanlig blir det en dose messe-nyheter. Vi har vært på Horva-utstillinga i Sandnessjøen. Oppkjøringa til årets Agritechnica-messe i Hannover er også i gang.

Badet neste!

Høsten har tvunget oss innomhus når det gjelder vår oppussingsserie. Nå ser vi på noen nye plater på våtrommet som kan erstatte tunge gipsplater og membran.

Noen hemmeligheter

Vi kan også melde om omskiftelige tider i traktorbransjen. Veterantraktoren denne gangen er fra 1951 og er grønn. Vi sier ikke mer!

Powered by Labrador CMS