batteridrevet kjedesag 3
batteridrevet kjedesag 3

Batteridrevet kjedesag på stang

Med et tre kilo tungt litium-ion batteri på ryggen og en 1,6 meter lang kabel fram til saga, slipper du tanken på å fylle bensin. Støy og avgasser irriterer heller ikke.  

Publisert

Du kan velge om du vil sette kjedesaga fra franske Pellenc på ei teleskopstang med maks lengde på to meter eller på to faststenger på henholdsvis 1,3 og 1,8 meter. Saga er utstyrt med et 10" sverd fra Oregon og 0,25 kjede. Motoren yter 1200 W. Et nytt patent reduserer forbruket av smøreolje til en tredjepart.

Vises på Gjennestad

Lars Holst fra svenske Lotico AB demonstrerte en prototyp av den franske kjedesaga på utstillinga Have & landskab i Slagelse tidligere i høst. Saga lyder navnet Selion. Holst regner med at saga kommer til Skandinavia rundt årsskiftet. Du kan se kjedesaga demonstrert under Gartnerdagene på Gjennestad 24. og 25. oktober.

Elektrisk saks

Lotico er representant for franske Pellenc S.A. i Skandinavia. De selger også en batteridrevet beskjæringssaks, Lixion, fra samme produsent. Denne har et batteri på 1,1 kilo og sjølve saksa veier 787 gram. Saksa klarer av greiner på 35 mm. Klippekrafta kan varieres etter hvor stor kraft du bruker på avtrekkerbøylen, som minner om avtrekkeren på en pistol.

Se mer på www.lotico.se

"
Powered by Labrador CMS