framside bg 01 07
framside bg 01 07

Årets første utgave av Bedre Gardsdrift er underveis

I dag fredag ble Bedre Gardsdrift nr. 1 2007 overlevert Posten. Det vil si at bladet er i postkassen din i løpet av neste uke. Forsida viser slakteoksene på garden Hvitsten i Hobøl, hvor menyen består av fifty-fifty silo og brød. 

Publisert

Finregning viser at brødet koster ca. 80 øre per fôrenhet, mens siloen er oppe i ei krone. Familien Anstensrud kombinerer slakteokseproduksjonen med korn- og skogsdrift.

Utvidet tratkorstatistikk

Nytt av året er at vi har brutt traktorstatistikken ned på landsdels- og fylkesnivå. Det kommer nok ikke som noen overraskelse at Norgeskartet er farget nokså kraftig grønt.

Mer Småsmart

På tampen av fjoråret utvidet vi Småsmart med ei ny side. Heretter vil BGs mest leste spalte være på tre sider. Denne gangen er intet unntak.

Fyldig fra Agromek!

18 nyheter fra landbruksutstillinga Agromek i Herning er bare begynnelsen. I neste utgave følger flere nyvinninger fra den populære messa i Danmark.

Flere traktornyheter

Ny Valtra T-serie, ny og rimelig traktorserie under 100 hk fra Same Deutz-Fahr og en fyldig brukttraktortest av arbeidsjernet MF 4200- og 4300-serien står på menyen på traktorsida. Dessuten har McCormic flagget ut til Italia.

Årsregnskapet

Ny skattemodell og større formuesverdier gjør 2006 til et tøft skatteår. Trøsta er høyere satser og flere muligheter med skogfondet, dersom du disponerer skau.

Powered by Labrador CMS