NH FR9000_1

New Holland FR9040 til Jæren

Så er det bekreftet. New Hollands nye sjølgående snitter, FR9000, har fått sin første kunde i Norge. Få blir vel overrasket når vi avslører at den skal til Jæren?

Publisert

Inntil nå er det bare Claas som har solgt nye sjølgående snittere i Norge. Men nå har A-K maskiner tatt opp kampen. Kontrakten på den første nye NewHolland snitteren ble signert på Jæren nå rett rett før jul.

Til sommeren kan du se New Holland FR9040 i aksjon på Jæren.

Snitteren har en veildende pris på omlag 1,75 millioner kroner. Under panseret sitter det en 10 liters motor fra Iveco med 395 hk (ECE R120). Maks dreiemoment er 1820 Nm. I front sitter det en tre meter brei pick-up.

- Maskinen skal være på plass til førsteslåtten neste år. Den har 800/70-38 hjul foran, firehjulsdrift og integrert syretank på 280 liter. Hytta har klimaanlegg og vindusviskere på alle ruter for å holde de fri for støv, avslører en lykkelig medeier til Bedre Gardsdrift.

Snitteren blir levert med maiscracker, ikke fordi det er så mye mais på Jæren, men for at den skal være lettere å selge ved et eventuelt videresalg.

For de spesielt interesserte kan det nevnes at den gule giganten skal erstatte en JF1050 slepesnitter.

Powered by Labrador CMS